بررسی و تأمین کیفیت بتن

بررسی و تأمین کیفیت برای همه محصولات تولیدی به دو صورت انجام می‌شود.
1- تضمین کیفیت (QA)
2- کنترل کیفیت (QC)
تضمین کیفیت همواره قبل از تولید محصول و یا همزمان با تولید انجام می شود.
نحوه انجام عملیات تضمین کیفیت هر محصول اعم از اجزاء بتن یا خود بتن و یا قطعه بتنی و سازه در برگیرنده موارد زیر است و همواره کنترل کیفیت مواد اولیه یا اجزاء هر محصول، تضمین کیفیت آن محصول خواهد بود.

– آزمایش های کنترل کیفی مواد اولیه مصرفی

– آموزش نیروهای انسانی

– کنترل کیفیت نیروهای انسانی

– ایجاد سازمان و مدیریت مناسب برای تولید

– ایجاد مدیریت کیفیت مناسب برای تولید

– کنترل وسائل و دستگاه ها وکالیبره کردن وسائل اندازه گیری

– کنترل روش های تولید

– توجه به دستورالعمل ها، آیین نامه ها، مشخصات فنی و ضوابط موجود اجرایی

مزایای تضمین کیفیت را می توان به صورت ذیل برشمرد.

– کاهش احتمال مردود شدن محصول

– اقتصادی تر شدن تولید محصولی با کیفیت مناسب

– کاهش تعداد نمونه برداری جهت کنترل کیفی

– افزایش اطمینان به محصول تولید شده

– کاهش هزینه های کنترل کیفیت محصول

– کاهش زمان کنترل کیفی

– حفظ منابع طبیعی و مواد اولیه و کاهش افت و ریز

– کاهش آلودگی محیط زیست

– استفاده بهینه از نیروی انسانی و وسائل

کنترل کیفیت همواره پس از تولید هر محصول انجام می شود.

نحوه اجرای کنترل کیفیت دارای مراحل زیر است.

– نمونه برداری از محصول تولید شده نهایی با تواتر پیش بینی شده با استفاده از روش های استاندارد

– آزمایش بر روی محصول نهایی

– مقایسه نتایج حاصله با ویژگی های استاندارد یا مطلوب

– قضاوت در مورد محصول تولید شده نهایی (رد یا قبول هر مجموعه که نمونه برداری از آن انجام شده است)

مزایا و معایب کنترل کیفی عبارت است از:

– ایجاد اطمینان نسبی در مورد کیفیت تولید با توجه به علم آمار و احتمال

– نیاز به نمونه گیری های متعدد و افزایش آن برای دستیابی به اطمینان بیشتر

– صرف هزینه قابل توجه برای نمونه گیری و آزمایش

– صرف وقت قابل توجه برای کنترل و قضاوت در مورد محصول تولید شده نهایی

تضمین کیفیت بتن به عنوان یک محصول خاص عبارت است از:

– کنترل کیفی اجزای بتن (سیمان، سنگدانه، آب، افزودنی و الیاف) پس از تهیه یا تولید

– کنترل نحوه انبار کردن اجزای بتن در کارگاه

– کنترل کیفی اجزای بتن پس از انبار کردن طولانی یا غلط

– کنترل کارآیی، مهارت و دانش پرسنل دست اندرکار تولید بتن

– کنترل کیفی وسائل و دستگاه های تولید و حمل بتن

– کالیبره کردن باسکول ها و سیستم های سنجش وزنی یا حجمی اجزای بتن

– کنترل مقادیر و نسبت های بتن در هنگام ساخت

– کنترل رطوبت سنگدانه ها و نسبت آب به سیمان

– کنترل دستگاه های مخلوط کننده، روش و مدت اختلاط

– کنترل روش حمل و تخلیه بتن و کنترل دما

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها